Maatwerkplan Concordia 2030

Geraardsbergen heeft als Zuid-Oost-Vlaamse stad heel wat te bieden, zowel voor haar inwoners als op toeristisch vlak. In de toekomst willen we deze troeven verder blijven ontwikkelen en nieuwe kansen creëren en ondersteunen. Een erg belangrijk aspect hiervan is de lokale arbeidsmarkt. Waar ze een troef is voor het toerisme, vormt de ligging van Geraardsbergen een uitdaging voor de arbeidsmarkt: net boven de taalgrens, in een heuvelachtige omgeving en met de N42 als belangrijkste verkeersader. Mede hierdoor is het lokale werkaanbod relatief beperkt en maken vele inwoners een dagelijkse pendelbeweging naar het werk. We streven ernaar om de lokale werkgelegenheid verder te ontwikkelen en meer Geraardsbergenaars op een duurzame manier tewerk te stellen, in lijn met het meerjarenplan van de stad.

Hiervoor slaat de stad de handen in elkaar met het OCMW, VDAB, lokale derdenorganisaties en andere lokale besturen, in een overkoepelend meerjarenproject. Zeer toepasselijk werd dit project Concordia gedoopt, niet enkel verwijzend naar de brouwerij die lang een grote lokale werkgever was, maar ook naar het Latijns voor 'eendracht': samen gaan we voor meer werk in Geraardsbergen.

In onderstaande brochure stellen we u kort het programma voor met reeds een aantal zeer concrete acties die ingepland, opgestart of zelfs al afgewerkt zijn.