Schoolkostenfonds

Tijdens de rondetafel kinderarmoede kwam vanuit scholen en ouders het signaal dat onderwijs vaak nog te duur is voor vele ouders en dat scholen met heel wat openstaande schoolfacturen achterblijven.

Vanuit dat signaal heeft Huis van het Kind het schoolkostenfonds ontwikkeld als 1 van de acties in het kader van kinderarmoede

Dit project omvat 2 delen:

  • alle scholen uit Geraardsbergen krijgen een financiële steun gedurende 2 schooljaren. Deze middelen worden door de school vrij ingezet in structurele acties voor kwetsbare kinderen.
  • de scholen krijgen ook een begeleidingstraject vanuit TAO en SOS schulden op school. Hier werken we met een ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting en een dienst gespecialiseerd in schoolkosten om samen met de school een schoolkostenplan op te stellen.
    Scholen worden ondergedompeld in wat het betekent om in armoede te leven en denken na hoe ze hun kostenbeleid op school kunnen aanpassen.

Tijdens een netwerkmoment komen de werkgroepen vanuit de verschillende scholen met mekaar in contact zodat ze good practices kunnen delen, maar ook leren vanuit de valkuilen.

Heb je vragen over het schoolkostenfonds?

Neem gerust contact op met Huis van het Kind: 054/43 20 43 of leslie.libaers@geraardsbergen.be