Dans voor Volwassenen

 
Als je volwassen bent of ouder dan 12 en je wil beginnen, dan is je startpunt DANSATELIER VOLWASSENEN GRAAD2. Door de talloze keuzemogelijkheden kun je een zeer persoonlijk traject samenstellen.
 

In Tapdans leer je drummen en muziek maken met je voeten. Je tapdanst en improviseert op verschillende muziekstijlen.: jazz, funk, pop, latin … Je start met basistechnieken die evolueren in een ritmisch spel aan duizelingwekkende snelheid. Tapdans is passie, plezier, ritme, ontspanning, inspanning, expressie, conditie, inleving, beleving, geheugentraining … Je leert er klassieke en moderne choreografieën, je leert er ook improviseren & jammen.

In de Moderne Jazzdans komen elementen uit de moderne dans en de jazzdans samen. Het is een vrij inspannende en expressieve vorm van dansen die een mengeling van uiteenlopende stijlen omvat. Je leert gebruik te maken van de zwaartekracht en op een natuurlijke manier te bewegen vanuit impulsen. Je maakt kennis met grondwerk, je ontwikkelt dansaspecten zoals ademhaling, ruimtegebruik, verschillende ritmestructuren, frasering, improvisatie. Er wordt veel aandacht besteed aan het aanleren van een goede basis en techniek, correcte lichaamshouding, expressie, inleving, krachttraining, opwarming, conditie, lenigheid, coördinatie, isolatie, muzikaliteit …

 
 

page-theme-list-overview-title