Dansatelier voor Volwassenen

Als je volwassen bent of minstens 12 en je wil beginnen, dan is je startpunt DANSATELIER VOLWASSENEN GRAAD2. Door de keuzevakken kun je al meteen een zeer persoonlijk traject samenstellen.

In Tapdans leer je drummen en muziek maken met je voeten. Je tapdanst en improviseert op verschillende muziekstijlen.: jazz, funk, pop, latin … Je start met basistechnieken die evolueren in een ritmisch spel aan duizelingwekkende snelheid. Tapdans is passie, plezier, ritme, ontspanning, inspanning, expressie, conditie, inleving, beleving, geheugentraining … Je leert er klassieke en moderne choreografieën, je leert er ook improviseren & jammen.

In de Modern Jazz komen elementen uit de moderne dans en de jazzdans samen. Het is een vrij inspannende en expressieve vorm van dansen die een mengeling van uiteenlopende stijlen omvat. Je leert gebruik te maken van de zwaartekracht en op een natuurlijke manier te bewegen vanuit impulsen. Je maakt kennis met grondwerk, je ontwikkelt dansaspecten zoals ademhaling, ruimtegebruik, verschillende ritmestructuren, frasering, improvisatie. Er wordt veel aandacht besteed aan het aanleren van een goede basis en techniek, correcte lichaamshouding, expressie, inleving, krachttraining, opwarming, conditie, lenigheid, coördinatie, isolatie, muzikaliteit …

Lestijden vind je in het Uurroosterboekje.

page-theme-list-overview-title