Geraardsbergen, gewoon top

Wat gebeurt er als je twee geblinddoekte inwoners naar een verrassende locatie in Geraardsbergen leidt? Wij brachten enkele duo’s samen en zagen hoe ze - eenmaal de blinddoek afging - elkaar elke keer weer vonden in hun liefde voor onze stad.
Wat vinden ze mooi? Waarom voelen ze zich hier zo goed? Willen ze ooit nog weg? Ontdek hier hun verhalen. Elk verhaal is anders, samen zijn ze gewoon top: Geraardsbergen op zijn best!

Katrien en Damien

"De perfecte combinatie: natuur, stad en dichtbij alles."

De een houdt van fietsen, de ander van wandelen in en rond Geraardsbergen. Toch bleven ze met plezier een halfuur zitten op hun stoel om uitgebreid kennis te maken. Katrien, uitbaatster van café Barbier op de Markt en Damien, regisseur bij VRT, zijn dan ook vlotte vertellers en goede observators.

  • "Als je een beetje zoekt, besef je pas hoe mooi wij hier eigenlijk wonen."
  • "Ja, hier kan je nog nieuwe dingen ontdekken".

Wie zijn wij om Katrien en Damien tegen te spreken? En trouwens: wist je dat we in Geraardsbergen ook een wijngaard hebben?

Ruben en Kirsten

"Hier geen bad vibes, iedereen kent iedereen."

Een jonge kerel die ooit de Gouden Krakeling won en nu timmert aan een internationale zangcarrière. Een lokale onderneemster die de familiezaak Persoons Fashion met veel enthousiasme verderzet. Daar zitten ze, samen op de binnenplaats van de Kunstacademie. Een verrassend duo? Misschien wel. Maar ook al ontmoetten ze elkaar nooit eerder, het klikte meteen. Ruben noemt zichzelf ‘ne kastaar' op school, is gek op mattentaarten, droomt van volle arena’s, en is verknocht aan de familiale warmte van zijnĀ hometown. Kirsten vindt het fijn dat alles hier bij de hand is, met ‘ons bloeiend handelscentrum en de oude, authentieke gebouwen’. Als haar klanten van buiten de stad zeggen hoe leuk het hier is en hoe vriendelijk de mensen zijn, dan voelt ze zich een fiere Geraardsbergenaar.

Dirk en Natan

"Soms voelt het alsof we in de Ardennen zitten."

Veel groter kan een tegenstelling niet worden. Natan zijn hart klopt voor de zorg: hij is verpleegkundige en woont op 5 minuten van zijn werk, in het centrum van Geraardsbergen. Dirk daarentegen is zaakvoerder van een internationaal videogamebedrijf en gaat om de haverklap naar San Francisco. Maar zet de twee samen op het knuppelpad van De Nuchten en ze vinden meteen heel wat raakpunten.

  • "Hier ben ik opgegroeid, hier voel ik me thuis. Het sociale aspect vind ik belangrijk."
  • "Ik amuseer me, voor zo’n kleine stad zijn er veel toffe cafeetjes en goede restaurants."

Ja, elk heeft zo zijn eigen reden, maar de liefde voor Geraardsbergen hebben ze alleszins gemeenschappelijk!

Ilse en Evy

"Rust, stilte... Hier wil je toch niet meer weg?"

Evy herkende meteen de plaats: het vliegveld van Overboelare. Maar Ilse herkende ze niet, de gelauwerde judoka en Olympische bronzen medaillewinnares van Athene. Geen nood, dat maakte de babbel niet minder aangenaam. Door hun drukke beroepsleven zijn beide dames zelden thuis te vinden, dat maakt hen uitermate geschikt om de rest van België en de wereld te vergelijken met onze stad.

  • "Er is in Geraardsbergen altijd wel iets te doen. Iedereen kent iedereen, er wordt van alles georganiseerdā€¦"

Kortom, zoals Evy het op de vrouw af vroeg: "Ilse, zou je ooit nog teruggaan naar een grootstad?" "Ik denk het niet, we zitten hier goed!"

Chloé en Kevin

"Van alles te beleven, ook voor de kinderen."

Zo hebben we er heel wat: inwoners van Geraardsbergen die zélf de Muur opfietsen en er elke keer opnieuw van genieten. Kevin is zo iemand. Hij woont in Idegem en is aannemer van beroep. Chloé uit Nederboelare was vroeger actief in de jeugdraad, werkt nu in een woonzorgcentrum en heeft nog plannen om zich verder te engageren. Net als Kevin trouwens, die er als aannemer van droomt om ‘leefbare plaatsen te maken in Geraardsbergen'. Zodra de blinddoeken af gingen, hadden beiden meteen door dat ze op het dak van Galaxy Center in Onkerzele zaten. Een originele locatie voor een fijne babbel, met een wijds zicht over de streek.

page-theme-list-overview-title