12+ Danslab Jongeren en Volwassenen

Vanaf Graad 3 (3 jaar, 2,5u/wk) en in Graad 4 (3 jaar, 3u/wk) kies je een dansstijl waarin je je verdiept. Hieronder worden alle mogelijkheden en keuzes opgelijst. Je docent zal je keuze begeleiden. Vraag haar raad.

Na Graad 4 of tegelijkertijd met Graad 4 kun je specialisatie volgen. Dat is een persoonlijk programma (2 jaar, 2u/wk) op basis van je leervraag. Dit is een programma voor getalenteerde leerlingen. 

Klassiek Ballet is één van de oudste danstechnieken die er bestaan en vormt tevens de basis voor andere dansstijlen. Hier leer je al je spieren van je lichaam te gebruiken in sierlijke maar toch krachtige bewegingen. Daarnaast ontplooi je ook je muzikaliteit en creativiteit. 

In Dansimprovisatie geef je je eigen ideeën vorm, oefen je om samen met anderen te dansen en train je coördinatie en bewegingsgeheugen.

In Hedendaagse dans dans je veel vanuit zittende en liggende posities, dit is ‘floorwork’. Je rolt en verplaatst je over de grond en leert vloeiend van staande naar liggende posities en terug te bewegen. Je wisselt hedendaagse techniekoefeningen af met staande swings en liggende swings. Er zijn zwierige verplaatsingen door de ruimte, partneringsoefeningen en dynamische choreografieën. 

In Tapdans leer je drummen en muziek maken met je voeten. Je tapdanst en improviseert op verschillende muziekstijlen.: jazz, funk, pop, latin … Je start met basistechnieken die evolueren in een ritmisch spel aan duizelingwekkende snelheid. Tapdans is passie, plezier, ritme, ontspanning, inspanning, expressie, conditie, inleving, beleving, geheugentraining … Je leert er klassieke en moderne choreografieën, je leert er ook improviseren & jammen.

In de Modern Jazz komen elementen uit de moderne dans en de jazzdans samen. Het is een vrij inspannende en expressieve vorm van dansen die een mengeling van uiteenlopende stijlen omvat. Je leert gebruik te maken van de zwaartekracht en op een natuurlijke manier te bewegen vanuit impulsen. Je maakt kennis met grondwerk, je ontwikkelt dansaspecten zoals ademhaling, ruimtegebruik, verschillende ritmestructuren, frasering, improvisatie. Er wordt veel aandacht besteed aan het aanleren van een goede basis en techniek, correcte lichaamshouding, expressie, inleving, krachttraining, opwarming, conditie, lenigheid, coördinatie, isolatie, muzikaliteit …

Lestijden vind je in het Uurroosterboekje.

page-theme-list-overview-title