12+ Muziek Schrijven Jongeren

In GRAAD 2 heb je kennisgemaakt met verschillende basistechnieken en muziekstijlen. Op basis daarvan kun je bij het begin van GRAAD 3, een keuze maken tussen de optie KLASSIEKE MUZIEK of JAZZ POP ROCK of MUZIEK SCHRIJVEN.

Jij koos in GRAAD 3 voor MUZIEK SCHRIJVEN (3u/week gedurende 3 jaar). Naast het volgen van Muziektheorie kan je je traject personaliseren door uiteenlopende keuzemogelijkheden. Naast onderstaande keuzes kan je ook kiezen voor een instrument klassiek of JPR. Je docent begeleidt je bij je keuze.

In MUZIEKTHEORIE  leer je de muziek die je speelt beter te begrijpen. Toonladders, maatsoorten, intervallen. Klinkt dit akkoord goed? Hoe maak ik een mooie melodie of begeleiding? Hierop krijg je antwoord.

In de opnamestudio van de Kunstacademie verken je de basics van GELUIDSLEER & OPNAMETECHNIEK (geluid, microfoons, opnames en opnamesoftware), harmonie (akkoorden, toonaarden, ritmes en grooves) en SINGER-SONGWRITING (melodieën en akkoorden schrijven en spelen). Een reis van het ontstaan van een compositie tot de afwerking en de opname.

Koester je het verlangen om vrijer te kunnen spelen op je instrument? In IMPROVISATIE leer je de taal van de muziek door aan de slag te gaan met creatieve werkvormen. In kleine groep ontdek en ervaar je waar je inspiratie kan halen om zelf muziek te bedenken en leer je hoe muziek in elkaar zit. 

In het Uurroosterboekje vind je de lestijden voor deze keuzevakken en instrumentles.

page-theme-list-overview-title