12+ Klassieke Muziek Jongeren

In GRAAD 2 heb je kennisgemaakt met verschillende basistechnieken en muziekstijlen. Op basis daarvan kun je bij het begin van GRAAD 3, een keuze maken tussen de optie KLASSIEKE MUZIEK of JAZZ POP ROCK of MUZIEK SCHRIJVEN.

Jij koos in GRAAD 3 voor KLASSIEKE MUZIEK. Vanaf GRAAD 3 (3u/week gedurende 3 jaar) en in GRAAD 4 (2u/week gedurende 3 jaar) kun je, naast het volgen van instrument, je traject personaliseren door de uiteenlopende hierna beschreven keuzemogelijkheden. Je docent begeleidt je keuze. 

In MUZIEKLAB KLASSIEKE MUZIEK verfijn je je basiskennis via luisteroefeningen en praktische toepassingen. Je gaat op concertbezoek en volgt korte workshops. De eerste twee jaar zijn modulair, in het derde werk je aan een eigen project.

GROEPSMUSICEREN kan in KLASSIEK in kleine ensembles, allerhande orkesten, zelfs een folkorkest, kamermuziek, koor.

Volg je zang, dan kan zelfs MUSICAL als keuzemogelijkheid. Dit kan ook als je een ander instrument doet, als je een zangproef doet. Vraag info!

In MUZIEKTHEORIE KLASSIEK leer je de muziek die je speelt beter te begrijpen. Toonladders, maatsoorten, intervallen. Klinkt dit akkoord goed? Hoe maak ik een mooie melodie of begeleiding? Hierop krijg je antwoord.

In BEGELEIDINGSPRAKTIJK leer je variëren zonder de noten uit te schrijven en maak je een begeleiding, voor je favoriete meezinger, bijvoorbeeld. Dit vak is voor muzikanten piano, orgel, klavecimbel en harp.

Koester je het verlangen om vrijer te kunnen spelen op je instrument? In IMPROVISATIE leer je de taal van de muziek door aan de slag te gaan met creatieve werkvormen. In kleine groep ontdek en ervaar je waar je inspiratie kan halen om zelf muziek te bedenken en leer je hoe muziek in elkaar zit.

In het Uurroosterboekje vind je de lestijden voor deze keuzevakken en instrumentles.

Specialisatie

Tegelijk met graad 4 of erna kun je ook een specialisatie muziek (2u/wk) volgen. Dit is een tweejarige opleiding waarin een individueel traject uitgestippeld wordt voor wie in een bepaalde stijl wil specialiseren, een bepaald project wil realiseren of wil doorstromen naar het conservatorium. Vraag hiervoor raad aan je docenten.

page-theme-list-overview-title