12+ Jazz Pop Rock Jongeren

In GRAAD 2 heb je kennisgemaakt met verschillende basistechnieken en muziekstijlen. Op basis daarvan kun je bij het begin van GRAAD 3, een keuze maken tussen de optie KLASSIEKE MUZIEK of JAZZ POP ROCK of MUZIEK SCHRIJVEN.

Jij koos in GRAAD 3 voor JAZZ POP ROCK. Vanaf GRAAD 3 (3u/week gedurende 3 jaar) en in GRAAD 4 (2u/week gedurende 3 jaar) kun je, naast het volgen van instrument, je traject personaliseren door de uiteenlopende hierna beschreven keuzemogelijkheden. Je docent begeleidt je keuze. 

In MUZIEKLAB  train je je gehoor via scales, ga je op concertbezoek en volg je korte workshops over de verschillende stijlen. 

GROEPSMUSICEREN kan in JAZZ POP ROCK in gitaar- of percussie-ensembles, popkoor of jazzcombo.

In BEGELEIDINGSPRAKTIJK PIANO JPR leer je variëren zonder de noten uit te schrijven en maak je een begeleiding, voor je favoriete meezinger, bijvoorbeeld. 

In de opnamestudio van de Kunstacademie verken je de basics van GELUIDSLEER & OPNAMETECHNIEK (geluid, microfoons, opnames en opnamesoftware), harmonie (akkoorden, toonaarden, ritmes en grooves) en SINGER-SONGWRITING (melodieën en akkoorden schrijven en spelen). Een reis van het ontstaan van een compositie tot de afwerking en de opname.

In het Uurroosterboekje vind je de lestijden voor deze keuzevakken en instrumentles.

Specialisatie

Tegelijk met graad 4 of erna kun je ook een specialisatie muziek (2u/wk) volgen. Dit is een tweejarige opleiding waarin een individueel traject uitgestippeld wordt voor wie in een bepaalde stijl wil specialiseren, een bepaald project wil realiseren of wil doorstromen naar het conservatorium. Vraag hiervoor raad aan je docenten.

page-theme-list-overview-title