12+ Jazz Pop Rock

In GRAAD 2 heb je kennisgemaakt met verschillende basistechnieken en muziekstijlen. Op basis daarvan kun je bij het begin van GRAAD 3, een keuze maken tussen de optie KLASSIEKE MUZIEK of JAZZ POP ROCK. Je kunt ook kiezen voor MUSICAL of MUZIEK SCHRIJVEN.

Jij koos in GRAAD 3 voor JAZZ POP ROCK. Vanaf GRAAD 3 (3 jaar) en in GRAAD 4 (3 jaar) kun je je traject personaliseren door de uiteenlopende keuzemogelijkheden. In het leerpad (onder dit bericht) zie je alle mogelijkheden. Vraag raad aan je docenten.

In MUZIEKLAB JAZZ POP ROCK train je je gehoor via scales, akkoorden en toegepaste impro-oefeningen zonder bladmuziek. Je speelt verschillende stijlen.
GROEPSMUSICEREN kan in JAZZ POP ROCK in gitaar- of percussie-ensembles, popkoor of jazzcombo.

In MUZIEK SCHRIJVEN GRAAD 3 leer je de muziek die je speelt beter te begrijpen. Toonladders, maatsoorten, intervallen. Klinkt dit akkoord goed? Hoe maak ik een mooie melodie of begeleiding? Hierop krijg je antwoord.

In BEGELEIDINGSPRAKTIJK leer je variëren zonder de noten uit te schrijven en maak je een begeleiding, voor je favoriete meezinger, bijvoorbeeld. Dit vak is voor muzikanten piano, orgel, klavecimbel, harp en gitaar en voor leerlingen zang JPR.

In de opnamestudio van de Kunstacademie verken je de basics van GELUIDSLEER & OPNAMETECHNIEK (geluid, microfoons, opnames en opnamesoftware), harmonie (akkoorden, toonaarden, ritmes en grooves) en songwriting (melodieën en akkoorden schrijven en spelen). Een reis van het ontstaan van een compositie tot de afwerking en de opname.

Koester je het verlangen om vrijer te kunnen spelen op je instrument? In IMPROVISATIE leer je de taal van de muziek door aan de slag te gaan met creatieve werkvormen. In kleine groep ontdek en ervaar je waar je inspiratie kan halen om zelf muziek te bedenken en leer je hoe muziek in elkaar zit.

 
BEN JE VOLLEDIG AFGESTUDEERD EN WIL JE NOG MEESPELEN IN EEN ORKEST?
Er is een aanbod voor oud-leerlingen. Contacteer de Kunstacademie.
HEB JE AL EEN VOOROPLEIDING?
We overlopen samen, op basis van je eerder verworven competenties, de verschillende mogelijkheden.

In het Uurroosterboekje 2020-2021 vind je de lestijden voor deze keuzevakken en instrumentles.

Specialisatie

Tegelijk met graad 4 of erna kun je ook een specialisatie muziek (2u/wk) volgen. Dit is een tweejarige opleiding waarin een individueel traject uitgestippeld wordt voor wie in een bepaalde stijl wil specialiseren, een bepaald project wil realiseren of wil doorstromen naar het conservatorium. Vraag hiervoor raad aan je docenten.

page-theme-list-overview-title