Woord voor Volwassenen

LEERPAD VOLWASSENEN
Volwassenen en jongeren15+ die STARTEN met woord kiezen een optie in een WOORDLAB VOLWASSENEN GRAAD 3 (2u/wk): Acteren/Toneel of Spreken/Vertellen.
Uren 2021-2022
Acteren/Toneel volwassenen 18+ die beginnen: WOE 19:30-21:30
Spreken/Vertellen volwassenen die beginnen: WO 19:00-21:00 of VR 13:30-15:30

Na 3 jaar verdiep je je in GRAAD 4 gedurende drie jaar in een van deze opties of podiumspecialiteiten: Acteren/Toneel, Vertellen, Spreken/Presenteren of Theatermaken.
Je combineert nu 1u/week je podiumspecialiteit met 1u/week Dramaturgie.
Uren 2021-2022 in uuroosterboekje 2021-2022

KORTLOPEND TRAJECT SCHRIJVEN
Voor wie wil starten met schrijven is er een kortlopend traject schrijven. Via kortere en langere schrijfuitdagingen in verschillende genres (o.a. kort verhaal en poëzie) oefen je schrijftechnieken. Literatuur, beeld, film en theater inspireren je. Je wordt begeleid bij je persoonlijk schrijfproject op je eigen tempo en volgens je eigen inspiratie. Er is schrijftijd, overleg en feedback tijdens de les. 
Je hebt geen schrijfervaring nodig.
Uren 2021-2022: WO 19:00 - 22:00

ACTEREN/TONEEL
Met of zonder tekst krijg je de techniek van het toneelspelen onder de knie. Improviseren, transformeren, interactie, inleving en dialogeren zijn enkele van de belangrijkste lesonderdelen.Jaarlijks maak je een of twee afgewerkte toneelvoorstellingen, waarvoor je ook de scenische vormgeving mee bepaalt.

THEATERMAKEN (alleen na GRAAD 3)
Je onderzoekt en vergelijkt toneelteksten, monologen en personages in verschillende spelsituaties en schrijft dan podiumteksten. Vervolgens experimenteer je met je tekst op de speelvloer en creëer je een uitdagende voorstelling. Je ontwikkelt samen met 2 docenten spel, dramaturgie en scenische vormgeving van jouw productie.

SPREKEN & VERTELLEN (& PRESENTEREN)
Presenteren, interviewen, speechen, storytelling via docu of podcast, radio maken,… Elke situatie vraagt een bijzondere aanspreekwijze. Welke spreektechniek kies ik? Hoe blijft mijn publiek geboeid? Je oefent alle aspecten in de les, op het podium en in de opnamestudio. Jaarlijks sta je tijdens verschillende evenementen van de Kunstacademie op het podium.

DRAMATURGIE (alleen na GRAAD 3)
Je kijkt naar theater, vergelijkt voorstellingen en ontdekt hoe theatermakers de bouwstenen voor een voorstelling inzetten. Je onderzoekt wat de theatermaker drijft en gaat een paar keer per jaar in gesprek met een acteur, theatermaker of schrijver. Je ontwikkelt voor je eigen voorstelling de dramaturgie. De vragen die theater oproept, zijn de basis voor je onderzoek in de coulissen van het podium. 
Dit vak is verplicht voor alle cursisten woord van GRD 4. De geschatte en minimale kost voor kaarten (met korting via Kunstkrak-abonnement) voor de voorstellingen waar we met de groep gaan naar kijken, is € 60 per schooljaar. Met VTP krijg je daarop 3/4 korting.

Lestijden vind je in het Uurroosterboekje 2021-2022.

Voor wie

Voor jongeren 15+ en volwassenen.