Muziek voor Volwassenen

Als je volwassen bent of een jongere van minstens 12 jaar, dan start je in MUZIEKATELIER voor VOLWASSENEN. Je volgt wekelijks instrumentles (1u) en muziekatelier (2u).

Na drie jaar kies je in GRAAD 3 voor KLASSIEKE MUZIEK of JAZZ POP ROCK of MUZIEK SCHRIJVEN. In GRAAD 3 (3 u/wk gedurende 3 jaar) en in GRAAD 4 (2u/wk gedurende 3 jaar) kun je je traject personaliseren. Je docent begeleidt je keuze. 

In MUZIEKLAB train je je gehoor, ga je op concertbezoek en volg je korte workshops over de verschillende stijlen.

GROEPSMUSICEREN kan in KLASSIEK in kleine ensembles, allerhande orkesten, zelfs een folkorkest, kamermuziek of het koor.

Volg je Zang, dan kan MUSICAL als keuzemogelijkheid.

In JAZZ POP ROCK kies je bij groepsmusiceren uit gitaar- of percussie-ensembles, popkoor of combo.

In MUZIEKTHEORIE KLASSIEK en SINGER-SONGWRITER leer je de muziek die je speelt beter te begrijpen. Toonladders, maatsoorten, intervallen. Klinkt dit akkoord goed? Hoe maak ik een mooie melodie of begeleiding? Hierop krijg je antwoord.

In BEGELEIDINGSPRAKTIJK leer je variëren zonder de noten uit te schrijven en maak je een begeleiding, voor je favoriete meezinger, bijvoorbeeld. Dit vak is voor muzikanten piano (klassiek), orgel (klassiek), klavecimbel (klassiek), harp (klassiek) en piano (JPR).

In de opnamestudio van de Kunstacademie verken je de basics van GELUIDSLEER & OPNAMETECHNIEK (geluid, microfoons, opnames en opnamesoftware), harmonie (akkoorden, toonaarden, ritmes en grooves) en songwriting (melodieën en akkoorden schrijven en spelen). Een reis van het ontstaan van een compositie tot de afwerking en de opname.

Koester je het verlangen om vrijer te kunnen spelen op je instrument? In IMPROVISATIE leer je de taal van de muziek door aan de slag te gaan met creatieve werkvormen. In kleine groep ontdek en ervaar je waar je inspiratie kan halen om zelf muziek te bedenken en leer je hoe muziek in elkaar zit.

In het Uurroosterboekje 2022-2023 (komt er binnenkort aan) vind je de lestijden voor deze keuzevakken en instrumentles.

Specialisatie

Tegelijk met graad 4 of erna kun je ook een specialisatie muziek (2u/wk) volgen. Dit is een tweejarige opleiding waarin een individueel traject uitgestippeld wordt voor wie in een bepaalde stijl wil specialiseren, een bepaald project wil realiseren of wil doorstromen naar het conservatorium. Vraag hiervoor raad aan je docenten.

page-theme-list-overview-title