Toverpleinen

Huis van het Kind Geraardsbergen komt naar jou toe met heuse pop-up speelpleinen voor (groot)ouder(s) en kind(eren).

Toverplein tijdens de Zomervakantie

Tellen jullie ook al mee af naar de grote vakantie? Wij alvast wel! 

We zijn reeds klaar om jullie opnieuw een zomer vol avontuur aan te bieden. 

Iedere (groot)ouder met zijn kinderen is terug welkom op onze toverpleinen. We strijken deze zomervakantie 5 keer neer op een locatie in Geraardsbergen.

Je kan een namiddag vol spelplezier voor groot en klein verwachten. Iedere datum zullen er ook 2 workshops zijn. Alles aanwezig voor een namiddag spelplezier!

7 juli 2023 - 't Schoolke Ophasselt (Kuregoed 4, 9500 Ophasselt)

Ga je mee aan de slag met Leen van L'arte? Zij loods jullie doorheen de wondere wereld van Kunst. 

Liever iets actiever? Stoked board academy zal deze namiddag jullie wegwijs maken in de basisbegrippen van skaten. Skateboards, veiligheidshelmen en polsbeschermers staan reeds op jullie te wachten! 

12 juli 2023 - Markvallei Viane (Akrenstraat 122, 9500 Viane) 

Ook deze namiddag zal Leen van L'arte jullie verwelkomen met haar creatieve workshop. Leef jullie uit en wordt een echte kunstenaar onder haar deskundige leiding! 

Kennis maken met de pony's of even een kort ritje maken? Ook dit kan deze namiddag op de prachtige locatie van de markvallei. 

25 juli 2023 - Freinetschool Overboelare ( Groteweg 240, 9500 Overboelare) 

Kon je op 7 juli niet genoeg krijgen van het skaten of wil je er graag nog eens kennis mee maken? Dat kan! want ook op 25 juli komt de Stoked board academy langs om jullie de eerste kneepjes van het vak aan te leren. 

En naast de skateboards, zal je jouw evenwichtsskills uit de kast moeten halen. Woodkids komt langs met een heus evenwichtsparcours. Samen met mama aan de hand of toch liever alleen de overkant halen? Oefening baart kunst! 

3 augustus 2023 - Buurthuis Schendelbeke (Dagmoedstraat 14, 9500 Schendelbeke)

Sprookjesschaar - dat klinkt alvast veelbelovend. 2 medewerkes van Trill komen langs om samen met jullie aan de slag te gaan in het maken van een sprookjesboek. We delen deze namiddag wel op in een aantal sessie van 10 tot 15 kindjes. 

Tussendoor even wachten? Uiteraard niet, er valt nog heel wat te beleven op ons toverplein, alsook een heus blotevoetenpad! Ga jij de uitdaging aan? 

7 augustus 2023 - De springplank Onkerzele (Onkerzelestraat 154, 9500 Onkerzele)

Herinner je de Play-inn van concertband Cecilia nog? Of kon je er toen niet bij zijn en wil je toch graag weten wat een muziekinstrument bespelen nu allemaal inhoudt? Dan kan je vandaag langsgaan bij Concertband Cecilia! Zij maken jou graag wegwijs in deze wondere muzikale wereld! 

Ben je uitgeblazen? Dan kan je als een echte bouwvakker aan de slag, een huisje metselen? Daar draaien we onze hand niet voor om deze dag! Dit onder de deskundige leiding van circus Sven.