18+ Volwassenen

In het cursusaanbod beeld voor volwassenen vanaf 18 jaar (Graad 4) kies je een van de zeven specialiteiten beeld. Je kiest ook tussen een snel traject van 7u/week dat je in 5 jaar afwerkt of een trager traject van 3,5u/week dat je in 10 jaar afwerkt. Voor textiele kunst is er in de Kunstacademie alleen een traject van 3,5u/week.

Als je liever eerst een brede vorming volgt om pas daarna een specialiteit te kiezen, kun je terecht in een oriënterend beeldlab voor volwassenen (traject van 2 jaar), waarin je met materialen als potlood, houtskool, inkt, pastel, aquarel, acrylverf en olieverf je waarneming vertaalt op papier. Op je eigen ritme ga je op weg. Een vleugje kunstgeschiedenis ondersteunt je op je pad.

Je verdiept je in Graad 4 in een specialiteit en ontwikkelt een persoonlijke beeldtaal, een eigen wijze van vormgeven door verschillende media en materialen stapsgewijs te gebruiken in de opbouw van een beeldend werk. Je krijgt technieken aangereikt, maar er is ook aandacht voorhet ontwerpproces. Via experimenteren zoek je naar wat je inhoudelijk te vertellen hebt en evolueer je naar artistieke zelfstandigheid.

NIEUW
In CROSS-OVERPROJECT kies je twee specialiteiten.

De cursus Kunstgeschiedenis kun je ook volgen als je geen enkel ander vak in het domein beeld volgt. ZA 12:50-13:40