18+ Volwassenen

In het cursusaanbod beeld voor volwassenen vanaf 18 jaar (Graad 4) kies je een OPTIE (keuze uit zes specifieke ateliers). Je kiest tussen een traject van 3,5u/week dat je in 10 jaar afwerkt of een intensiever traject van 7u/wk dat je in 5 jaar afwerkt. Voor textiele kunst is er in de Kunstacademie alleen een traject van 3,5u/week.

Als je LIEVER EERST EEN BREDE VORMING volgt om pas daarna een specialiteit te kiezen, kun je terecht in een oriënterend beeldlab voor volwassenen (traject van 3,5u/wk gedurende 2 jaar), waarin je met materialen als potlood, houtskool, inkt, pastel, aquarel, acrylverf en olieverf je waarneming vertaalt op papier. Op je eigen ritme ga je op weg. Een vleugje kunstgeschiedenis ondersteunt je op je pad.
Klik onderaan deze pagina op oriënterend beeldlab voor meer info.

Je verdiept je in GRAAD 4 in een SPECIFIEK ATELIER en ontwikkelt een persoonlijke beeldtaal. Je ontwikkelt een eigen wijze van vormgeven door verschillende media en materialen stapsgewijs te gebruiken in de opbouw van een beeldend werk. Je krijgt technieken aangereikt, maar er is ook aandacht voor het ontwerpproces. Via experimenteren zoek je naar wat je inhoudelijk te vertellen hebt en evolueer je naar artistieke zelfstandigheid. 
Klik onderaan deze pagina op een van de zes opties voor meer info. 

In CROSS-OVERPROJECT kies je twee specialiteiten die je elk 3,5u/wk volgt gedurende 5 jaar.

Klik hieronder op KUNSTGESCHIEDENIS en KALLIGRAFIE voor meer info over deze vakken.