Tijdelijk gesloten - Sint-Adriaansabdij

Na het verkrijgen van de relikwieën van Sint-Adrianus in de 12de eeuw, groeide de benedictijnenabdij uit tot een bedevaartsoord. De abdij ligt in een park van 12 ha met een visvijver. Ze biedt een uitzicht op het glooiend landschap van de Vlaamse Ardennen. Enkel het statige Abtenhuis met het abdijmuseum, het koetshuis en het poortgebouw zijn vandaag overgebleven.

Het Abtenhuis functioneert vandaag als museum: Op de eerste verdieping treffen we meubels aan van de familie Guillemin: hun eetplaats en twee salons met bijhorend boudoir. De keuken is een reconstructie van de vroegere abdijkeuken. Tevens zijn er mooie collecties porselein, schilderijen en andere kunstvoorwerpen te bezichtigen.

Op de tweede verdieping werden vier afdelingen van de vzw "Geraardsbergse Musea" ondergebracht: het lucifersmuseum, het sigarenmuseum, het pijpenkabinet en last but not least het Chantillykantmuseum.

Op het gelijkvloers kan de toerist na zijn bezoek, in het Abdijrestaurant, ook de inwendige mens versterken.
Voor meer inlichtingen over de Abdij kan men contact opnemen met mevr. Brenda de Galan - Cultuurfunctionaris op tel. +32 54 41 13 94

Openingsuren :
Periode van 1 april tot eerste weekend van oktober :
dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 14.00 uur tot 17.00 uur
zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur
maandag gesloten

Opgelet:
Wegens restauratiewerken is het Abdijmuseum momenteel gesloten. Er is een tijdelijk museum ondergebracht in de vroegere Muziekacademie in de Collegestraat 26. Men kan er stukken uit het pijpenkabinet, lucifers-, sigaren- en tabaksmusea en chantillykantmuseum bezichtigen.

Praktische informatie

Prijs

€ 1,25
kinderen -12j en groepen vanaf 10 pers. - 0,75 euro

Waar

CC De Abdij - Arjaantheater