Dorpsraad Schendelbeke

Zoals in alle Geraardsbergse deelgemeenten is ook in Schendelbeke een dorpsraad actief. "Dit is een vergadering voor en door de dorpsbewoners waar de ontwikkeling van de deelgemeente in overleg met het stadsbestuur wordt uitgestippeld. Cruciaal hierbij is een vlotte en structurele communicatielijn tussen bewoners en beleid.” Dit oogt mooi op papier maar hoe begin je daar in godsnaam aan?

De Schendelbeekse Dorpsraad ging van start in 2015 via een bewonersenquête... Als een rode draad liep toen door de wensen en verwachtingen van de Schendelbekenaren de "roep naar een leefbaar dorp"...

Een drietal uitdagingen vormen vandaag de kernopdracht van onze werking. Er is de wens om wat meer ‘leven in de brouwerij’ te brengen en de Schendelbekenaren op regelmatige tijdstippen samen te brengen. Daar is natuurlijk een eigentijdse ontmoetingsinfrastructuur (we denken hierbij vooral aan het Buurthuis) voor nodig. En we houden van een proper dorp, met een voorkeur voor langzaam verkeer waar koning auto liefst wat aan snelheid en macht inboet.

Deze uitdagingen wil de dorpsraad graag ter harte nemen. Samen met alle ‘levende krachten’ uit het dorp – dorpsbewoners, de lokale verenigingen, de lokale handelaars…- willen we een actieve rol spelen in het permanent opfrissen van de lokale identiteit.