Geert

Hieronder lees je het verhaal van Geert. Liever de luisterversie? Klik dan op onderstaande foto.

Ik ben Geert, ben 56 jaar en sta al jaren op en naast de planken. Ik zit in het bestuur van een toneelvereniging in Geraardsbergen en daar hebben we enkele jaren geleden ook besloten om een jeugdafdeling op te richten. Ik werk heel graag met jongeren. Ik bewonder hoe ze al hun tijd steken in een project. Ze repeteren, studeren tekst in maar ook bewegingen op het podium.

Als groep ben je tijdens een productie een grote familie. Je doorloopt een heel proces en bouwt spanning op tot aan de voorstellingen. We proberen na de voorstellingen dat gevoel nog wat vast te houden door samen te komen en te praten over wat er goed was en wat beter kan. Voor mij volgt er nooit echt een zwart gat omdat ik van de ene productie in de andere stap.

Ooit ben ik begonnen als acteur. Maar achter de schermen voel ik me op mijn best. Ik volgde opleidingen als regisseur en ben vaak te gast bij andere gezelschappen. Dat is heel fijn om te doen want je leert nieuwe acteurs maar ook nieuwe inzichten kennen. Ik droom er van om ooit eens iets samen te doen met alle verenigingen in onze stad. Een beetje zoals de theaterwandeling maar dan nog intenser.

Wie goed kijkt kan me ook herkennen bij de intrede van de Sint in onze stad. Enkele jaren geleden vroeg de jeugddienst me of ik de rol van goedheilige man wou opnemen. En dat doe ik sindsdien met heel veel plezier. De blik in de ogen van de kinderen is onbetaalbaar!

Op mijn bucketlist? Een theaterproject uitwerken samen met kwetsbare mensen. Ik denk dat je daar iets heel mooi kan neerzetten, waar iedereen veel voldoening uithaalt.