Ghislain

Hieronder lees je het verhaal van Ghislain. Liever de luisterversie? Klik dan op onderstaande foto.

Ik ben Ghislain en woon al een tijdje in een flat in GAW De Maretak. Ik kwam hier samen met mijn vrouw wonen, maar als snel overleed zij en kwam ik alleen te staan. Mijn dochter heeft toen de coördinator aangesproken met de vraag om me iets om handen te geven, zodat ik niet gek werd. Ondertussen ben ik 88 jaar en doe ik hier heel graag vrijwilligerswerk.

Ik ben al heel mijn leven actief als vrijwilliger. Bij de KWB van Nederboelare heb ik jaren in het bestuur gezeten. Ik ging ook rond als vrijwilliger voor de Vredeseilanden en voor Kom op Tegen Kanker. Ik ben heel graag bezig.

Hier presenteer ik elke laatste vrijdag van de maand de BINGO. Het is een manier om mensen eens buiten hun flat te krijgen. Ze kunnen eens babbelen of een mooi prijs winnen. Daar doe ik het echt voor. Ook verzamel ik hier het papier van de bewoners. Ze komen bij me langs en samen controleren we de dozen. Ik heb al gekke dingen ontdekt tussen het papier, zoals een oude telefoon. Na de week van de valpreventie ben ik ook gestart met een wekelijkse wandeling voor wie interesse heeft. Want vallen doe je natuurlijk niet alleen die week. Zo komen bewoners ook eens buiten en bewegen ze.

Ook buiten De Maretak blijf ik nog actief. Ik zit in het feestcomité van het Koninklijk Atheneum. We proberen geld in te zamelen voor de school. Waarom ik zo geëngageerd blijf? Ik heb veel miserie gezien in mijn leven en op deze manier hoop ik een verschil te maken voor wie het nodig heeft.

Veel ouderen hebben moeite met oud zijn. En daar ligt volgens mij net mijn sterkte. Ik besef dat ik versleten ben en aanvaard dit ook. En ik focus mij op wat ik wel nog kan. En zo blijf ik toch gelukkig.