Kasandra

Hieronder lees je het verhaal van Kasandra. Liever de luisterversie? Klik dan op onderstaande foto.

Mijn naam is Kasandra. Ik ben al jaren vrijwilliger in Geraardsbergen. Ik begon als animator bij Speelplein Ondersteboven. Dit is een speelpleinwerking voor kinderen met een beperking. Ik heb daar mijn hart verloren en dat zie je ook in mijn verdere carrière zowel als vrijwilliger als beroepsmatig.

Tijdens mijn vrijwilligerswerk op het speelplein leerde ik de jeugdraad kennen. Een aantal jaar heb ik daar mijn stem als vertegenwoordiger van de Geraardsbergse jongeren laten horen. We organiseerden activiteiten en schreven adviezen voor het stadsbestuur. Door mijn contacten met ouders bij Speelplein Ondersteboven kregen we vaak signalen binnen over het aanbod voor deze doelgroep. We wilden hier als jeugdraad dan ook een advies rond brengen. In ons enthousiasme gingen we ook al wat fantaseren over mogelijke oplossingen en zo kwam het idee van een jeugdbeweging voor kinderen met een beperking voor een eerste keer bovendrijven. Na een aantal maanden, sprak een van de jeugdraders me opnieuw aan over dit idee. Zouden we toch niet…

En zo geschiedde… We richtten in 2020 Akabe Akadoe op, een scouts voor kinderen met een beperking. En die is nu, twee jaar later, heel succesvol. We hebben kinderen uit Geraardsbergen en omstreken die om de twee weken een namiddag bij ons komen spelen. Dit jaar gingen we voor de eerste keer op kamp, en dat kamp is super geslaagd.

Of ik nog lang vrijwilligerswerk ga doen dat weet ik nu nog niet. Ik bouw de komende jaren met veel goesting verder aan de Akabe-werking. En wie weet komt er later nog iets anders op mijn pad.