Kindvriendelijk?

In 2016 kreeg Geraardsbergen het label “Kindvriendelijke Stad 2016-2021”. Daar zijn we bijzonder fier op! Begrijp ons niet verkeerd, het label wil niet zeggen dat Geraardsbergen kindvriendelijk is. Het label wil wel de stad belonen voor de inspanningen die ze doet en de weg die we aflegden. 

Met heel veel collega’s hebben we de afgelopen 6 jaar verder gewerkt om Geraardsbergen nog kindvriendelijker te maken. We hebben kinderen en jongeren betrokken bij allerlei projecten en hun getoond dat we naar hen luisteren. We maken schoolomgevingen veiliger en richten leuke plekken in om te spelen of elkaar te ontmoeten. We zorgen voor een mooi aanbod maar ondersteunen evengoed gezinnen die het moeilijk hebben. In maart diende de stad een lijvig dossier in om aan te tonen dat we een hernieuwing van ons label verdienen. 

De Jeugddienst, Huis van het Kind & Dienst Samenleving stelde samen met heel wat andere diensten een actieplan op. Hoe kunnen we onze stad kindvriendelijker maken? Daarbij werd gekozen voor 4 thema’s om verder op in te zetten:

  • Door te werken aan de kinderrechten zorgen we dat we dat de kansen van elk kind en elke jongere zo groot mogelijk zijn.
  • Kinderen en jongeren hebben een eigen stem, waar wij graag naar luisteren! Zij zijn namelijk de experten van hun eigen wereld! Logisch dus dat participatie een belangrijk thema is.
  • Elk kind en elke jongere moet zich thuis voelen in Geraardsbergen. Een plek in de stad voor iedereen, daar werken we aan.
  • Iedereen is goed in iets, deze talenten willen we ontdekken en helpen ontplooien bij elk kind en elke jongeren in onze stad.

Wil je meer weten? Lees gerust onze visie even na! 

page-theme-list-overview-title