Ontstaan Binnenstebuiten

Elke jongere heeft recht op een leuke vrijetijdsbesteding. Jongeren beleven hun vrije tijd vaak met vrienden. Ze spreken af om iets te gaan drinken, een leuke activiteit te doen of gaan samen uit. Voor jongeren met een beperking is dit geen evidentie en komt er toch wat meer bij kijken. Zij doen vaak beroep op hun gezin en familie voor vrijetijdsbeleving.

De vraag & nood naar vrijetijdsbesteding voor jongeren met een beperking was vanaf het begin 7 jaar geleden groot. Dat merkt Lindsay Temmerman ook op vanuit haar rol als leerkracht in Bubao De Mozaïek. Ze nam contact op met de jeugddienst & samen hebben ze 'Binnnenstebuiten' opgericht.

Vanaf de start doen we activiteiten met deze jongeren die hun leeftijdsgenoten ook met vrienden doen. Samen naar de cinema, bowlen, zwemmen, iets eten, ... zijn enkele voorbeelden. Vrijwilligers zorgen dat alles vlot verloopt. Ouders mogen niet mee naar onze activiteiten. Zij kunnen even hun zorgen opzij zetten en genieten van wat quality time.

Na 2 jaar vol leuke activiteiten, namen we de beslissing om met deze groep op kamp te gaan. We zijn begonnen in de Kleppe, maar ondertussen gaan we jaarlijks naar zee voor 5 dagen vol activiteiten en plezier. Aan lekker eten is er geen tekort, want we hebben met Ronny & Monica een fantastische kookploeg.

De activiteiten van Binnenstebuiten worden door vrijwilligers in goede banen geleid. Zij zoeken samen met de jongeren naar een leuk aanbod waar iedereen met volle teugen van geniet. Zij zijn van onschatbare waarde voor deze werking.

Wij kijken er naar uit om in de toekomst nog veel leuke activiteiten te doen.