Startersondersteuning

Lokaal Bestuur Geraardsbergen ondersteunt beginnende ondernemers bij de opstart van hun zaak. Van advies, over informatie en netwerking tot financiële en praktische ondersteuning: via haar specifieke starterswerking helpt het lokaal bestuur potentiële ondernemers de sprong naar het ondernemerschap te wagen en staat ze hen bij tijdens de soms moeilijke eerste maanden.

Deze startersondersteuning bestaat uit:

  • de terugbetaling van het inschrijvingsgeld in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO)
  • de terugbetaling van coaching voor starters in hoofdberoep (max. twee keer en max één per jaar, maximum 50 % van de reële kost na terugbetaling door de KMO-portefeuille, geen terugbetaling BTW, maximum 150 euro)
  • een eerste professioneel advies over de opstart van de zelfstandige activiteit
  • deelname aan de starterscafés (verschillende keren per jaar)
  • deelname aan het jaarlijkse startersmoment
  • bekendmaking in het stadsmagazine (gratis) en voordelige advertentiemogelijkheden op elektronische infoschermen
  • opname in de kandidatenlijst voor de verkiezing van “starter van het jaar” met 1000 euro prijzengeld en een beeldje

Ook (potentiële) ondernemers die de startersondersteuning niet aanvragen, zijn welkom op de starterscafés en het startersmoment. De data worden o.a. bekend gemaakt op de socialmediakanalen van het lokaal bestuur.

Hoe de steun aanvragen?

Vraag de startersondersteuning aan via ons thuisloket (zie link hieronder). Er bestaan twee formulieren.

Wil je graag deelnemen aan de verkiezing van "starter van het jaar", wil je gecoacht worden of krijg je graag een eerste professioneel advies, dan wordt een ondernemersplan verwacht. Vul dan het formulier "startersondersteuning 1 tem 7" in.

Wil je enkel de andere vormen van startersondersteuning (bv. opname in het stadsmagazine), dan kan je het formulier "startersondersteuning 1 tem 4" invullen.