Aanvragen van een geveltuin

Een geveltuin is een aanplanting van groen op het openbaar domein, in volle grond of in een bak, gelegen tegen een gevelmuur die zich bevindt op de grens met het openbaar domein of de openbare weg.

Heb je inspiratie of tips nodig bij jouw plantenplan? Kijk dan op de website van Solva. 

Voor wie

Voor iedere inwoner van Geraardsbergen

Voorwaarden

De voorwaarden voor het aanvragen of verwijderen van een eerder aangevraagde geveltuin staan vermeld in het reglement.

De bewoner die niet de eigenaar is van het pand waarvoor een geveltuin wordt aangevraagd (of om de geveltuin terug te verwijderen) heeft hiervoor de schriftelijke toestemming nodig van de eigenaar van het pand. De toestemmingsdocumenten vind je onderaan deze pagina.

Hoe aanvragen

Via de aanvraagformulieren, dit kan zowel via het thuisloket als per post. 

De aanvraag voor een geveltuin moet ingediend worden samen met een duidelijke foto van de voorgevel, de breedte van het voetpad voor de woning, de grootte van de geveltuin en de plantensoorten welke zullen worden gebruikt.

Kostprijs

De aanleg van een geveltuin is gratis en gebeurt op kosten van het lokaal bestuur. De aankoop van het plantgoed en de beplanting wordt door de aanvrager voorzien. Aan het verwijderen van een geveltuin is er wel een kost verbonden. Deze kost is terug te vinden in het retributiereglement op werken voor derden met privatief voordeel.

Meer info

Wist je al dat je ook een gevelton en een buurtbankje kunt aanvragen?